afbeelding met vrouw en man, Voor het enige échte certificaat om, alles te repareren, aansluiten en installeren

Word warmtepomp expert!

We hebben een grote klus te klaren!

7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen, veelal matig geïsoleerd en vrijwel allemaal verwarmd door aardgas, verbouwen tot goed geïsoleerde woningen en gebouwen, die we met duurzame energie verwarmen. Dat betekent tot 2050 dus 1000 verbouwingen per werkdag.

Spijker je kennis bij en word warmtepompexpert!

De techniek van warmtepompen verschilt van de traditionele installatietechniek en stelt zijn eigen eisen, zowel als het gaat om het ontwerpen als om het installeren, in bedrijfstellen, onderhouden en het oplossen van storingen. De Nederlandse installatiebranche is druk doende om monteurs, werkvoorbereiders en ontwerpers te scholen om de benodigde certificaten te laten behalen. Ook het midden- kleinbedrijf, en zzp’ers, maken zich klaar voor de duurzame toekomst.

Waarom trainen bij Opleidingscentrum GO 

  • Je traint bij dé warmtepompexpert van Nederland!
  • Warmtepomp trainingen bestaan uit 20% theorie 80% praktijk
  • Les van echte warmtepompexperts

Wat is het verschil tussen werken met CV ketels en warmtepompen?

Al onze trainingen zijn geacrediteerd

opleiding

Kies de warmtepomp training die bij jouw past!

Basistraining warmtepompen                              

Warmtepomp met leidingen

Tijdens deze training maak je kennis met warmtepomptechnologie en het monteren van warmtepompsystemen. Na deze training beschik je over voldoende kennis en vaardigheden van warmtepompsystemen.

Service- en onderhoudsmonteur warmtepompen en warmteboilers

Twee mannen bezig met warmtepomp

De training gaat in op de meeste voorkomende serviceaspecten van warmtepompsystemen.

Waterzijdig inregelen van afgiftesysteem warmtepompen

Drie mannen gehurkt bij warmtepomp

Door een toename van het aantal lagetemperatuur systemen en warmtepompen wordt het inregelen van installaties steeds belangrijker. Tijdens deze training maak je kennis met het waterzijdig inregelen van het afgiftesysteem van warmtepompen.

Warmtepompen voor niet technici

Vrouw bekijkt koudetechniek

In deze training worden de meest voorkomende componenten van een warmtepompsysteem behandeld en leer je de basisprincipes waarop de warmtepomptechniek berust zodat je je een voorstelling kunt maken waar de ander het over heeft indien hij of zij technische termen gebruikt.

Praktijkopleiding Warmtepompen

Twee mannen werken aan bedrading warmtepomp

In deze praktijkopleiding leer je de praktische vaardigheden van het vak warmtepompmonteur waarbij je daadwerkelijk aan de slag met handelingen en werkzaamheden waar je in de dagelijkse praktijk mee in aanraking komt.

Wettelijk verplicht certificering voor monteurs

Monteurs die inbreken op een koudesysteem, de warmtepomp, worden blootgesteld aan (synthetische) koudemiddelen (de F-gassen), moeten beschikken over een persoonscertificaat F-gassen. Dit certificaat is verplicht voor:

  • - Het in bedrijfstellen van een complete warmtepompinstallatie;
  • - Het verrichten van reparatiewerkzaamheden aan het koudesysteem met synthetische koudemiddelen.

Zonder certificaat mag een monteur overigens wel aan de warmtepomp werken, maar geen koeltechnische handelingen uitvoeren.

Wat zijn F-gassen eigenlijk?

Warmtepompen werken net als airco’s met zogeheten (synthetische) koudemiddelen, ofwel F-gassen. Het zijn stoffen die door hun natuurkundige eigenschappen in staat zijn om, warmte te onttrekken aan relatief koude buitenlucht en die te transporteren naar de plek waar de warmte nodig is. Heel effectief dus. Maar als ze vrij komen in de atmosfeer zijn het schadelijke broeikasgassen. Daarom zijn er strenge Europese voorschriften opgesteld om ermee te mogen werken.
Opleidingscentrum GO°

Kies de f-gassen training die bij jouw past!

F-gassen categorie 1

Leerling met veiligheidsbril

In deze training leer je uit welke componenten een koudesysteem bestaat en hoe deze in een onderlinge samenhang functioneren. Daarnaast leer je welke wetgeving van kracht is op koudesystemen en hoe je dient om te gaan met de verschillende synthetische koudemiddelen.

F-gassen categorie 1 blended learning

Leerling met Docent bij koelstintstallatie
Deelnemers kunnen zich via e-learning online voorbereiden op hun praktijkdagen en kunnen dit doen wanneer hen dat uitkomt. De praktijkdagen starten met het doornemen van de bestudeerde theorie. Hierna concentreer jij je  volledig op het praktische deel van deze training.

Vul je gegevens in en ontvang gratis de digitale gids voor warmtepompexperts!

Inschrijven

Bijzonderheden

GO° is ook examenlocatie. Het examen wordt uitgevoerd op dezelfde systemen als waarin de training wordt gegeven. Neem voor vragen of meer informatie contact op met één van onze experts:

Joost van der Ziel

Accountmanager Regio Noord
+31 (0) 634636873

Christiaan Zijlstra

Accountmanager Regio Zuid
+31 (0) 634636872

Opleidingscentrum GO° is een samenwerking van: