afbeelding met vrouw en man, Voor het enige échte certificaat om, alles te repareren, aansluiten en installeren

praktijkopleiders

Begeleid jij één of meerdere leerling-monteur(s) in de werkplaats die een opleiding volgt bij Opleidingscentrum GO of ben jij geïnteresseerd hoe dit bij het Opleidingscentrum in zijn werk gaat? Dan ben je van harte uitgenodigd voor onze praktijkopleidersbijeenkomst op woensdag 11 januari van 15.00 tot 20.00 uur bij Aeres Tech in Ede

Wat voor praktijkopleider ben jij?
Als praktijkopleider heb je aardig wat verantwoordelijkheden. Je zorgt ervoor dat studenten in de praktijk brengen wat zij leren. Jij geeft de nodige sturing en begeleiding en let erop dat alles op een verantwoorde en veilige manier gebeurt. Daarbij moet je ook nog eens kunnen motiveren en coachen.

Opleiden van toekomstige vakmensen
Omdat jij een van de allerbelangrijkste schakels bent in het opleiden van toekomstige vakmensen, vinden wij het belangrijk om je goed te informeren over hoe onze opleidingen in elkaar zitten. Wij zijn benieuwd waar jij als begeleider in de dagelijkse praktijk tegen aanloopt en hoe wij jou daarbij kunnen helpen.

Kennismaking mentoren en GROW-COACHES
Tijdens deze inspirerende bijeenkomst maak je kennis met onze mentoren en GROW-COACHES. De mentoren nemen je mee in hoe de opleiding is opgebouwd en hun rol tijdens de opleiding. De GROW coaches zijn de schakel tussen jou als leerbedrijf, de leerling en de werkvloer. Zij gaan graag met jou in gesprek over de juiste aansturing en coaching in jouw leerbedrijf. En hoe zit het nu precies met die Beroepspraktijkvorming? Daarnaast is er genoeg tijd om te netwerken en in gesprek te gaan met andere collega’s uit de branche.

Programma

15.00 – 15.15 Inloop en ontvangst
15.15 – 15.30 Aftrap bijeenkomst
15.30 – 16.00 Hoe werk het brein van generatie Z?
Tijden dit inspirerende verhaal krijg je meer inzicht in wat jouw leerling-monteurs willen en belangrijk vinden. Je leert begrijpen hoe ze leren, wat ze bezighoudt en waarom ze bepaald gedrag vertonen. Hoe ga jij deze inzichten vertalen naar de praktijk als belegeider en coach?

16.00 – 16.30 Praktische tips voor praktijkbegeleiders op de werkvloer
Nu we weten hoe generatie Z denkt, gaan we kijken wat de beste aanpak is om jouw leerling-monteur(s) te begeleiden en te motiveren. Hoe zet je ze in hun kracht? Hoe krijg je een passieve leerling in de actiestand? Tijdens deze sessie krijg je praktische handvaten die je de volgende dag direct kunt toepassen op de werkvloer.

16.30 – 18.00 Hoe is de BBL-opleiding bij Aeres Tech opgebouwd?
Tijdens deze sessie vertellen onze trainers en mentoren over hoe de opleiding bij Aeres Tech is opgebouwd. Wat zijn de verschillen in niveaus? Welke vakken worden aangeboden? Wat kun je verwachten van jouw leerling-monteurs? Hoe krijg je een passieve leerling-monteur in de actiestand? Hoe werken de examens en assessments? En hoe steekt het BPV boek elkaar? Na deze sessie krijg je meer inzicht hoe de opleiding in elkaar zit en aansluit op de werkvloer.

18.00 – 19.30 Borrel en diner

Wat 
Praktijkopleidersbijeenkomst

Voor wie?
Praktijkbegeleiders en directeur/eigenaren

Wanneer
Woensdag 11 januari

Tijd
15.00 – 19.30

Locatie
Aeres Tech I Zandlaan 29 I EDE

Aanmelden praktijkopleidersbijeenkomst

Opleidingscentrum GO° is een samenwerking van: