Derde Dag van de Warmtepomp

Derde ‘Dag van de warmtepomp’ bij Aeres Tech

Date

Nog niet zo lang geleden werd de warmtepomp als hét wondermiddel gepresenteerd waarmee iedereen ‘gratis’ warmte uit de lucht kon plukken. Nu dat sprookje is doorgeprikt, krijgt de warmtepomp te maken met nieuwe beeldvorming: ze zouden vooral duur zijn, teveel lawaai maken en stroom slurpen.

Afrekenen met de fabeltjes

Tijdens de derde ‘Dag van de warmtepomp’ bij Aeres Tech in Ede op donderdag 26 september, zullen diverse deskundigen de feiten en de fabels van elkaar scheiden. Dat maakt de ‘Dag van de Warmtepomp’ een niet te missen evenement voor iedereen die werkt in de sectoren van de installatiebranche, klimaat- of koudetechniek. 

Een van de sprekers is klimaatexpert Rimme van der Ree. Hij zal helder inzicht geven in het feitelijke energiegebruik en CO2-gebruik van woningen en de manier waarop dat verbruik kan worden verminderd. Veel aandacht in zijn presentatie is er voor de samenhang in energiehuishouding, uitstoot en verbruik bij de toepassing van warmtepompen.

Derde ‘Dag van de warmtepomp’ bij Aeres Tech Derde ‘Dag van de warmtepomp’ bij Aeres Tech Derde ‘Dag van de warmtepomp’ bij Aeres Tech

Het voorlopige programma van de Dag van de Warmtepomp bevat behalve lezingen ook een aantal praktische workshops. Onderwerpen daarvan zijn onder andere de wet- en regelgeving over het geluid dat warmtepompen mogen maken en de manieren waarop bij de installatie geluidoverlast kan worden tegengegaan. Een andere workshop behelst het spelen van vloerverwarming met gebruik van warmtebeelden, de veelgemaakte fouten daarbij en een dieper begrip over het rendement van vloerverwarming.

Vorig jaar trok de Dag van de Warmtepomp in Ede meer dan 200 bezoekers. Diederik Samsom - onderhandelaar voor het onlangs gepresenteerde landelijk klimaatakkoord - was een van de sprekers. In de komende decennia moeten 7 miljoen woningen en meer dan een miljoen andere gebouwen worden verduurzaamd, ofwel zonder gebruik van fossiele energie worden gekoeld en verwarmd. Aeres Tech heeft in de afgelopen twee jaar zelf al de stap gezet naar duurzaamheid en heeft haar gebouwen al 'klimaatneutraal' gemaakt.

Diederik Samsom op de dag van de warmtepomp
Hoofdspreker Diederik Samsom - de grote verbouwing; duurzaam in 3 decennia

Dag van de warmtepomp opening opleidingscentrum warmtepompen
Opening van het nieuwe opleidingscentrum warmtepompen door Diederik Samsom (Onderhandelaar landelijk klimaatakkoord, Henry kruiper (Directeur NVKL)
en Jenny van den Bovenkamp( Directeur Aeres Tech)

Gratis aanmelden

Het programma van de Dag van de Warmtepomp begint op 26 september om 14.00 uur. Het programma wordt besloten met een borrel vanaf 18 uur. Gratis aanmelden kan via: opleidingscentrum-go.nl/dagvandewarmtepomp

Terugblik vorig jaar

Opleidingscentrum GO° is een samenwerking van: