Man aan het solderen

GOº brengt opleidingen dichter bij huis

Date

Het opleidingscentrum GOº voor de koude- en klimaattechniek breidt het aantal cursuslocaties uit. Daarmee komt GOº onder andere tegemoet aan de vraag vanuit het bedrijfsleven om verletkosten, zoals reistijd en reiskosten naar de cursuslocaties te beperken. Inmiddels is GOº begonnen met een training F-gassencertificaat categorie 1 i.c.m. basismonteur warmtepompen. Vanaf maart wordt dat ook mogelijk bij Vakwijs opleidingen in Amsterdam.

De trainingen en opleidingen van het GOº Opleidingscentrum worden uitgevoerd in het Expertisecentrum Koudetechniek van Aeres Tech in Ede, dat de vaste uitvoeringspartner is van de opleidingen.
Er zijn twee redenen om nu ook trainingen en opleidingen ‘buitenshuis’ te gaan geven: ten eerste de wens op te besparen op reistijd en -kosten. Ten tweede is er een flinke toeloop op de cursussen F- gassen.

Bij het installeren en onderhouden van warmtepompen wordt van installatietechnici steeds vaker verwacht dat ze ook koudetechnische handelingen kunnen verrichten. Daarvoor is het F gassencertificaat wettelijk verplicht, ook onder de drie kilo koudemiddel-inhoud. Speciaal voor monteurs die te maken hebben met warmtepompen is er nu de nieuwe training: F-gassen cat.1 incl. basismonteur warmtepompen.

Om deze redenen heeft GOº de samenwerking gezocht met andere technische opleidingscentra. Ook is de eerste F-gassentraining van start gegaan vanuit Studium Eemland op locatie Amersfoort “Dat is een aantrekkelijke locatie voor deelnemers uit de hele regio Eemland’’ zegt Robbertsen. In maart start de cursus F-gassen categorie 1 in combinatie met basismonteur warmtepompen bij Vakwijs opleidingen in Amsterdam.

Meer informatie? roelof.robbertsen@opleidingscentrum-go.nl of 06-53716175.

Opleidingscentrum GO° is een samenwerking van: