PCT Eletrotechniek

GOº brengt opleidingen dichter bij huis

Date

Het opleidingscentrum GOº voor de koudetechniek breidt het aantal cursuslocaties uit. Daarmee komt GOº onder andere tegemoet aan de vraag vanuit het bedrijfsleven om verletkosten, zoals reistijd en reiskosten naar de cursuslocaties te beperken. Inmiddels is GOº begonnen met een training F-gassencertificaat categorie 1 in de regio Amersfoort. Vanaf september wordt dat ook mogelijk in Amsterdam.

De trainingen en opleidingen van het GOº Opleidingscentrum worden uitgevoerd in het Expertisecentrum Koudetechniek van Aeres Tech in Ede, dat de vaste uitvoeringspartner is van de opleidingen.
Er zijn twee redenen om nu ook trainingen en opleidingen ‘buitenshuis’ te gaan geven: ten eerste de wens op te besparen op reistijd en -kosten. Ten tweede is er een flinke toeloop op de cursussen F gassen.

De vraag naar trainingen voor het F-gassencertificaat is toegenomen vanwege de opkomst van nieuwe verwarmingstechnieken, zoals warmtepompen. Bij het installeren en onderhouden van deze systemen wordt van traditionele installatietechnici steeds vaker verwacht dat ze ook koudetechnische handelingen kunnen verrichten. “Daarvoor is het F-gassencertificaat wettelijk verplicht, ook onder de drie kilo koudemiddel-inhoud”, zegt Roelof Robbertsen van Opleidingscentrum GOº.

Om deze redenen heeft GOº de samenwerking gezocht met andere technische opleidingscentra. Begin mei 2017 is de eerste F-gassentraining van start gegaan vanuit Studium Eemland in Bunschoten/Spakenburg. “Dat is een aantrekkelijke locatie voor deelnemers uit de hele regio Eemland en Amersfoort”, zegt Robbertsen. In september start een cursus voor het F-gassencertificaat bij het opleidingscentrum GoFlex in Amsterdam. Zowel in Amersfoort als Amsterdam beginnen dan ook BBL-opleidingen, waarbij leerlingen met een leer-werkovereenkomst bij een bedrijf het vak van koudetechnicus kunnen leren.

 

Meer informatie? roelof.robbertsen@opleidingscentrum-go.nl, 06-53716175

Opleidingscentrum GO° is een samenwerking van: