ACK Opleidingscentrum GO

Congres Koudemiddelen

Date

Op het congres ‘Koudemiddelen, the next step’ krijgen bezoekers een overzicht van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van koudemiddelen. De gevolgen van de uitfasering en quotaregeling voor HFK’s worden nu echt merkbaar in de markt. Wilt u weten hoe u op de nieuwe marktsituatie kunt inspelen? Kom dan op 13 juni naar het congres in Ede.

De recente (prijs)ontwikkelingen in de markt zijn niet de enige reden om naar het congres te komen. Ook voor bedrijven die al op deze ontwikkeling hebben geanticipeerd heeft het congres veel te bieden, zoals een inkijk in het koelbeleid van retailmarktleider Albert Heijn, een live-interview over het koelhuis van de Staay Groep in Dronten (het grootste CO2-koelproject ter wereld), en een update van de veiligheidsrichtlijnen voor propaaninstallaties.

Start en rondleiding

Het congres vindt plaats op 13 juni bij Aeres Tech in Ede. Komt u om 14.00 uur, dan kunt u meelopen in een rondleiding door het opleidingscentrum. Het is ook mogelijk om tussen 15.00 en 15.30 te arriveren. Om 15.30 begint het plenaire programma, met een welkomstwoord van Jenny van de Bovenkamp, directeur van Aeres Tech. Daarna zal dagvoorzitter Claudia Reiner de microfoon overnemen en u door de middag en avond leiden. Om 18.20 wordt een maaltijd geserveerd.

Sessies

Tijdens het congres vinden de volgende inhoudelijke sessies plaats:

1. Retail en koeling
Een inkijk in het koudemiddelenbeleid van een retailer.

2. Gevolgen van de uitfasering en quotaregeling voor koudemiddelen
Spreker: Henk Jan Steenman, koudemiddelspecialist bij Westfalen Gassen Nederland
Henk-Jan Steenman geeft een update van de stand van zaken rond de F-gassenverordening en daaruit voortvloeiende quotaregeling voor HFK’s.

3. Overzicht van nieuwe veiligheidsvoorschriften voor propaan-koelinstallaties
Spreker: René van Gerwen, lid van het Algemeen
Bestuur van de KNVvK
De nieuwe veiligheidsvoorschriften voor propaan-koelinstallaties zijn vers van de pers. René van Gerwen geeft aan wat de highlights zijn.

4. Grootste CO2-koelproject ter wereld
Spreker: Peter Staal, manager bij Advansor
De hightech-foodproductielocatie van Fresh-Care Convenience beschikt over ‘s werelds grootste koelsysteem met het natuurlijke koudemiddel CO2. Rob Huijbregts van het installatiebedrijf
Huijbregts Koeltechnieken en Peter Staal van Advansor geven uitleg over het systeem en vertellen waarom juist voor CO2 is gekozen.

Workshopronde

Halverwege het congres is er een ronde met workshops, waarbij u kunt kiezen uit een aantal sprekers. Hierbij staan de volgende onderwerpen centraal:

1. Wat weet u over koolwaterstoffen?
Spreker: Roelof Robbertsen, accountmanager en trainer bij Opleidingscentrum GOo
Wat weet u over koolwaterstoffen? Voor welke toepassingen worden ze gebruikt in de praktijk? Na deze inspirerende sessie bent u volledig op de hoogte van de laatste trends op het gebied van koolwaterstoffen.

2. Geen HFK, maar wat wel?
Spreker: Harald Conrad, technisch specialist koudemiddelen bij Westfalen AG koudemiddelen.
De afbouw van HFK’s maakt de overstap op koudemiddelen met een lage GWP-waarde een logische keuze. Er zijn tal van alternatieven beschikbaar, maar welk koudemiddel is het meest geschikt voor de verschillende toepassingen?

3. Overstap naar laag-GWP-koudemiddel: overzicht en tips
Spreker: Chris van der Lande, managing director bij Uniechemie.
Als u nieuwe koelinstallaties ontwerpt, raadt ook Uniechemie koudemiddelen met een lage GWP-waarde aan. Voor installateurs biedt deze sessie inzicht en tips over hoe samen met de klant of eindgebruiker een plan kan worden opgesteld.

4. Natuurlijk anders keuren?
Spreker: Reind-Jan Westerveld, inspecteur/adviseur bij Energie Consult Holland
Deze presentatie laat zien dat in de praktijk geen grote verschillen bestaan tussen het keuren van koude-installaties met natuurlijke koudemiddelen en installaties met synthetische koudemiddelen.

Nadat diverse sprekers zich over serieuze zaken hebben gebogen, is het aan het einde van het congres tijd voor wat ontspanning en humor. Wie dit gaat brengen, is echter nog een verrassing. De dag wordt afgesloten met een plenaire discussie en een netwerkborrel.

Congres ‘The Next Step’

Datum: dinsdag 13 juni 2017
Tijd: 14.00 (rondleiding) / 15.00 (start congres)
Locatie: Aeres Tech, Ede
Programma en inschrijven: http://nextstep.koudeenluchtbehandeling.

Opleidingscentrum GO° is een samenwerking van: