Thuisstudie monteur koudetechniek

Blended learning

Een combinatie van online leren en praktijktraining

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig en de scholen zijn tot beperkt open. Om bedrijven en monteurs toch goed voor te bereiden en op te leiden is het bij Opleidingscentrum GOo mogelijk om via een blended learning toch een aantal trainingen en opleidingen te volgen.

Wat is blended learning?

Blended learning is een combinatie van thuisstudie en praktijklessen. Deelnemers kunnen zich via e-learning online voorbereiden op hun praktijkdagen en kunnen dit doen wanneer hen dat uitkomt. Hierdoor kunnen deelnemers toch doorleren terwijl scholen zijn gesloten in verband met het Corona virus. Via de e-learning is het mogelijk om rechtstreeks vragen te stellen aan de trainer en zijn er gedurende de e-learning verschillende online contactmomenten.

Het nieuwe leren

Het is vooral veel efficiënter, zeggen de deelnemers. “Dat komt omdat ze hun voorbereidingen thuis of tijdens loze uren op het werk kunnen doen”, zegt trainer Michel van Bronkhorst. Met het tijdelijk sluiten van trainings- en examenlocatie Aeres Tech in verband met het Corona virus kunnen er beperkt trainingen worden gegeven, met Blended Learning proberen wij dit gat te vullen en geïnteresseerden uit de koudetechniek een kans geven alsnog hun kennis te vergroten.

Verhoogd rendement en minder verletdagen

Met ‘blended learning’ verhoogt Opleidingscentrum GOo normaal gesproken al het rendement van haar praktijktrainingen en verlaagt het de verletkosten voor de werkgevers. Zoals een normale F-gassen training 10 dagen zou duren zijn er nu nog maar 6 “verletdagen”. Daarnaast stijgt de effectiviteit van de training met beter voorbereide deelnemers waardoor kennis en vaardigheden optimaal aansluiten in het werkveld.

Benieuwd naar het aanbod?

Opleidingscentrum GObiedt een reeks praktische trainingen en opleidingen op vakinhoudelijk gebied, van natuurlijke koudemiddelen tot warmtepompen en van f gassen tot een volledige opleiding tot monteur. Allen in de vorm van blended learning. Enthousiast geworden? Bekijk dan de opleiding hieronder!

Thuisstudie Monteur Koudetechniek (thuistudie)

Thuisstudie
De thuisstudie is bedoeld voor medewerkers van koeltechnische bedrijven die om verschillende redenen niet in staat zijn de reguliere MBO opleiding bij GO° of een van de ROC’s te volgen, maar wel behoefte hebben aan belangrijke koeltechnische kennis. Daarnaast is de cursus ook bedoelt voor diegene die geïnteresseerd zijn in koudetechniek, de kennis van deze techniek willen vergroten of een loopbaan in de koudetechniek overwegen.

F-gassen categorie 1 (blended learning)

Leerling met veiligheidsbril
De training is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die werkzaamheden verrichten aan koudesystemen. In deze training maakt de deelnemer zich de theorie eigen door middel van zelfstudie. De praktijkdagen starten met het doornemen van de bestudeerde theorie. Hierna concentreert u zich volledig op het praktische deel van deze training.

Basistraining warmtepompen (blended learning)

Mannen bestuderen warmtepomp
Tijdens deze training maakt u kennis met warmtepomptechnologie en het monteren van warmtepompsystemen. Na deze training beschikt u over voldoende kennis en vaardigheden van warmtepompsystemen, om deze op basis van geldende normen en leveranciersdocumentatie te monteren.

Opleidingscentrum GO° is een samenwerking van: