Installatie onderhoud

Werken in de koudetechniek

Van vriesvak tot biertap van airconditioning tot industriële koudesystemen. Er is in Nederland steeds meer vraag naar koude- en klimaatinstallaties voor producten en mensen. Er zijn volop kansen en carrièremogelijkheden in de koudetechniek.

Ga jij aan de slag in de koudetechniek?

De afgelopen jaren zijn er steeds circa 400 tot 600 werknemers uit de branche koudetechniek gestroomd. Er komen jaarlijks zo’n 200 werknemers bij. Er is een groot tekort aan goede koeltechnische monteurs.

Naast de vergrijzing groeit de markt voor koudetechniek. Deze groei komt onder anderen door de steeds veranderende wet- en regelgeving op het gebied van voedselverwerking, transport, opslag en distributie. Maar ook de steeds groter wordende vraag naar een gezonde en prettige leef- en werkomgeving. Ook veranderen de eisen die aan gebouwen worden gesteld gezien het energiegebruik. Daarbij wordt de warmte opgewekt door mensen en apparatuur en moet worden afgevoerd door een koudesysteem. Hier komt dus een specialisme aan te pas.

De nieuwste vraag naar koudetechnische specialisten is ontstaat door de toegenomen vraag naar zogenoemde warmtepompen. Een warmtepomp is niets anders dan een koudetechnisch systeem, net als een systeem van een koel- of vriescel of het systeem in de koelkast in de keuken.

De feiten op een rij

 • De vooruitzichten op een baan zijn super, er is dringende behoefte aan koudetechnici.
 • Veel afwisseling, als monteur kom je overal en is elke dag anders.
 • Je bent bezig met technische hoogstandjes; koudetechniek is een combinatie van natuurkunde, elektrotechniek en werktuigbouw. ICT is een belangrijk onderdeel bij het op afstand beheren van installaties en het verhelpen van storingen.
 • Voldoende doorgroeimogelijkheden
 • Bovengemiddelde verdiensten, werken in de koeltechniek verdient goed!

Dit kun je ermee

Werken in de koude- en klimaattechnische sector is gevarieerd. Een klimaatmonteur zorgt ervoor dat de werk- en leefomgeving in een woonhuis, restaurant of kantoorpand optimaal is. Een koelmonteur installeert, repareert en onderhoudt bijvoorbeeld ijsbanen en skipistes, koel- en vrieshuizen of koelvitrines in horeca en supermarkten. Maar daar houdt de koudetechnische wereld niet op. Bijna geen product in de wereld is gemaakt zonder techniek uit de koude- of klimaatsector, zelfs vliegtuigen en schepen. Koudetechniek is een relatief onbekend vakgebied ondanks de enorme impact die deze techniek op de maatschappij heeft.
Koeltechnische vakman
Leerling aan het doormeten
Man bezig met het Koude techniek

Bootcamp: Beginnend monteur Koudetechniek in 20 dagen

Ben jij opgeleid of werkzaam in de technische sector en ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Of ga je voor een carrière switch en wil jij de techniek in? Al eens gedacht aan een baan in de koude techniek? Er is meer mogelijk dan je denkt! 

Wil je in 20 dagen kosteloos worden klaargestoomd tot beginnend monteur koude-, klimaat- en warmtepomptechniek? Schrijf je dan vandaag nog in voor de bootcamp ‘Beginnend monteur koudetechniek in 20 dagen’. Na de 20 dagen durende bootcamp ga jij aan de slag als startend monteur in de koude,- klimaat- en warmtepomp techniek.

Kosten

Deelname is kosteloos als jij voldoet aan de volgende voorwaarden: 

 • Je wilt een baan met toekomst in de installatietechniek
 • Je bent leergierig en gemotiveerd en hebt een flexibele instelling
 • Je bent fulltime beschikbaar
 • je beheerst de nederlandse taal voldoende
 • Je bent (bijna) in het bezit van rijbewijs B

Een intakegesprek zal deel uitmaken van de selectieprocedure. Neem hiervoor contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Jouw profiel

 • Je houdt van uitdaging
 • Je bent in staat zelfstandig te werken
 • Je kunt goed met klanten omgaan
 • Je komt met oplossingen
 • Je hebt feeling voor techniek en ICT

Powered by

WijTechniek en NVKL

Waarom kiezen voor Opleidingscentrum GO°?

Opleidingscentrum GO° is een samenwerking van: