Dag van de warmtepomp Opleidingscentrum GO

Dag van de warmtepomp 2021

Aanmelden

Dit jaar voor het eerst als hybride evenement ook online te bekijken!

Temperatuurstijging, zomerse hoosbuien: het klimaat verandert. Daarom gaan we ‘van het aardgas af’, een onvermijdelijke ontwikkeling. Dat betekent het einde van de traditionele centrale verwarmingsketel. De cv-ketel maakt plaats voor de duurzame warmtepomp. Dat betekent nogal wat: als monteur heb je kennis en vaardigheden nodig om die warmtepompsystemen te kunnen installeren & inregelen en als bedrijf moet je voldoen aan een hoop wet- en regelgeving.

Daarom organiseren Opleidingscentrum GO° en Aeres Tech alweer de 4e editie van de Dag van de Warmtepomp op 23 september. Dit jaar voor het eerst als hybride evenement ook online te bekijken! Laat u tijdens deze dag inspireren door sprekers over trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen, duurzaamheid en ondernemen, doe mee aan de interactieve workshops en kom in contact met collega’s uit de branche.


De laatste editie van de Dag van de Warmtepomp trok meer dan 250 bezoekers. Dit jaar zullen er minder kaarten aanwezig zijn maar daarentegen is het event ook online te volgen. 

Laat je inspireren

Tijdens de Dag van de warmtepomp komen bezoekers alles te weten over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen en zijn er vele interessante sprekers aanwezig. Het programma van de Dag van de Warmtepomp bevat behalve lezingen ook een aantal praktische workshops. Onderwerpen daarvan zijn onder meer de veel gemaakte fouten bij het installeren, wet- & regelgeving en de ontwikkeling in het gebruik van natuurlijke koudemiddelen.

Programma

Bekijk hier het uitgebreide programma

 

13.45 tot 14.15 - Warmtepompen, barrière of kans?

IBK heeft verschillende duurzame warmtepomp oplossingen die hun weg vinden binnen de utiliteit en industrie. Ertan Törün is Sales Manager bij IBK en zal vanuit praktijkvoorbeelden vertellen welke barrières er nog steeds zijn. Wat zijn de echte redenen als er wordt gekozen voor een warmtepomp? En wat zijn de mogelijkheden? Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit een speciaal project krijgt het publiek antwoord op deze vragen.

Spreker: Ertan Törün

Ertan Törün
Als accountmanager bij IBK staat Ertan voor een gezonde, groene toekomst. IBK realiseert duurzame werk- en productieklimaat/processen. Ertan spreekt vaker over warmtepompen in de utiliteit en industrie en door zijn ervaring in de sector weet hij niet alleen waarom maar ook hoe warmtepompen ingezet moeten worden om duurzame warmte- en koudetechniek de norm te maken. 

14.15 tot 14.45 - Bas Haring, hoogleraar en volksfilosoof over de toekomst en duurzaamheid

Bas Haring is hoogleraar, volksfilosoof, dagvoorzitter  en in 2016 als meest duidelijke denker van Nederland benoemd. Met zijn eigen ervaring in het vakgebied en zijn unieke blik neemt hij het publiek tijdens deze dag bij de hand. 

Dagvoorzitter: Bas Haring

Bas Haring
Op een frisse en toegankelijke manier probeer ik wetenschap en filosofie zo uit te leggen dat ‘t begrijpbaar wordt voor jan en alleman. Via boeken, columns, lezingen en TV. Aan Universiteit Leiden ben ik hoogleraar “publiek begrip van wetenschap” en oprichter van het masterprogramma “media technology” voor creatieve wetenschap.

14.15 tot 15.45 - Afsluiting plenair door Coen Bertens, voormalig Directeur Park van de Efteling 

Het plenaire gedeelte wordt afgesloten door Coen Bertens. De voormalig Directeur Park van de Efteling vertelt over zijn ervaringen met het opstellen en implementeren van organisationele doelen. Hoe heeft hij ervoor gezorgd om de award voor meest klantvriendelijke organisatie 2019 uitgereikt te krijgen en hoe kan je dit in jouw organisatie toepassen? Met beproefde praktijkvoorbeelden neemt Coen je mee in de wonderlijke wereld van de Efteling en over de totstandkoming, implementatie en borging van de missie en visie van jouw bedrijf.

Spreker: Coen Bertens

Coen Bertens
Coen Bertens is 23 jaar werkzaam geweest bij de Efteling. De eerste 10 jaar was hij werkzaam als controller. Na 10 jaar kwam hij erachter dat zijn talent en passie liggen bij de gast en medewerker. Na verschillende managementposities binnen de Efteling verder gaf hij in zijn rol als Directeur Park , leiding aan 2300 enthousiaste en gepassioneerde collega’s. in 2019 won de Efteling de award voor de klantvriendelijkste organisatie. Een Kroon op het werk voor zowel hem als zijn collega’s. Sinds 1 maart 2021 is Coen voor zichzelf begonnen.

16.15 tot 17.45 -  verschillende Workshops

Het programma van de Dag van de Warmtepomp bevat behalve lezingen ook een aantal praktische workshops. Onderwerpen daarvan zijn onder meer de veel gemaakte fouten bij het installeren, wet- & regelgeving en de ontwikkeling in het gebruik van natuurlijke koudemiddelen.

Workshop 1: De top 10 meest gemaakte fouten bij het installeren en plaatsen van warmtepompen 

Voor het plaatsen en installeren van warmtepompen zijn er veel regels. Waar moet je rekening mee houden en hoe zorg je dat jij als bedrijf, installateur en ontwerper klaar bent voor de toekomst? In deze workshop kom je erachter hoe je het vooral niet moet doen en geeft Michel van Bronkhorst je praktische tips en voorbeelden bij het goed inregelen en plaatsen van warmtepompen.

Spreker: Michel van Bronkhorst

Michel van Bronkhorst
Wat belangrijk is voor een trainer bij GOº is dat hij  de taal van de cursist spreekt en de vragen over de praktijksituaties herkent. Dan heb je aansluiting, dan heb je contact. Al onze trainingen zijn vanuit de praktijk ontwikkeld. Ze starten bij de koelinstallatie, niet in een boek, dat komt later wel. Inmiddels ben ik behalve trainer ook de teamleider van koudetechniek bij GOº. We doen ons werk met aandacht, enthousiasme en vakmanschap.”

Workshop 2: Warmtepompen, een woud van regels!

Een warmtepompinstallatie moet veilig zijn, zowel voor de mensen die eraan werken, als voor de mensen die het gebruiken en de omwonenden. Daarom gelden er certificeringseisen voor een installatiebedrijf en haar personeel, ook moeten ze voldoen aan diverse wet - en regelgeving ten aanzien van energie- en milieuaspecten. Deze workshop gaat in op alle relevante  wet- en regelgeving, zodat je door de bomen het bos weer kan zien.

Spreker: Miranda Groot Zwaaftink

Miranda Groot Zwaaftink
Miranda is werkzaam als projectmanager Techniek, Veiligheid en Milieu bij de Nederlandse Vereniging van de Koudetechniek en Luchtbehandeling. Vanuit haar ervaring in de installatietechniek heeft ze veel kennis opgedaan in deze sector, onder andere op het gebied van wet en regelgeving.

Workshop 3: Ontwikkelingen bij warmtepompen op natuurlijke koudemiddelen

Tijdens de workshop van Geert Doornbos (Post-hbo koudetechniek) komen twee warmtepomp-ontwikkelprojecten in de particuliere woningbouw waarbij propaan als koudemiddel is gekozen aan de orde. Waarom is er voor propaan gekozen? Wat zijn hier de voordelen van? Naast de koeltechnische aspecten worden ook de praktische aspecten besproken in deze interactieve workshop. 

Spreker: Geert Doornbos

Geert doornbos
Als Lector en docent bij Post HBO Opleiding Koudetechniek houdt Geert zich bezig met het opleiden van technici in de koude- & klimaatsector. Stichting Post HBO Koudetechniek betreft een intensieve samenwerking tussen NVKL, KNVvK, UBF‐ACA, SOK en de docenten van de opleiding Post HBO Koudetechniek. Of het nu gaat om systeemtechniek, toepassingen, kennis van te koelen producten of van componenten en regeltechniek, Geert Doornbos is een van dé experts die je meer kan vertellen over de koeltechnische & praktische aspecten van propaan in warmtepomp installaties.

Aanmelden Dag van de Warmtepomp 2023

Aantal kaarten

1 kaart á €195,-
2 kaarten á €349,-
3 kaarten á €399,-

Contactgegevens

Keuze workshops

Tijdens de drie workshopsrondes heb je de mogelijkheid om te kiezen uit vijf onderwerpen. Je volgt dus 3 workshops in totaal.

Contactgegevens deelnemer 2

Keuze workshops deelnemer 2

Tijdens de drie workshopsrondes heb je de mogelijkheid om te kiezen uit vijf onderwerpen. Je volgt dus 3 workshops in totaal.

Contactgegevens deelnemer 3

Keuze workshops deelnemer 3

Tijdens de drie workshopsrondes heb je de mogelijkheid om te kiezen uit vijf onderwerpen. Je volgt dus 3 workshops in totaal.

Factuurgegevens

Na inschrijving ontvangt u van ons de factuur. Kosteloos annuleren kan tot twee weken voor het evenement. Bij annuleringen binnen twee weken voor het event brengen wij het volledige bedrag inrekening.

Opleidingscentrum GO° is een samenwerking van: